Hoe kan ik het best Verkeerstheorie leren?!

Leren betekent niet simpel in je kop stampen van de Verkeersregels. Leren betekent begrijpen!

Lezen

Mijn eerste advies is altijd en aan iedereen: Lees eens rustig je theorieboek door. Wel een recent exemplaar nemen hoor! Want de verkeersregels veranderen de laatste jaren in rap tempo. Bij het doorlezen ontdek je dat het meevalt, omdat je best al veel weet. Maar ook kom je stukken tegen die of nieuw voor je zijn, of zo ingewikkeld, dat je eigenlijk niet snapt wat je ermee moet.

Neem het boek daarna nog een keer door en focus je dan op die (onder)delen die je lastig vindt, niet begrijpt, ingewikkeld vindt. Dan wordt je duidelijk waar jouw knelpunten liggen.

Uitleg

Nu is het moment dat je een keuze moet maken. Of je blijft zelf verder puzzelen, of je stapt naar iemand die je die ingewikkelde, soms complexe onderdelen van de verkeersregels gaat uitleggen? En laat het je dan net zo lang uitleggen, uittekenen in tig variaties, tot je het begint door te krijgen. Want het gaat immers om jou! Je gaat dan merken, dat als je de stof doorziet, het eigenlijk niet eens zo ingewikkeld meer is.

Keuze

Bij wie je terecht kunt? De meeste rijscholen hebben wel een direct of indirect aanbod. Maar let er bij je keuze wel op, dat de betreffende instantie, instructeur, docent of begeleider zich vooral weet te richten op de vragen waar JIJ mee zit. Uiteraard zit jij niet te wachten op iemand die zijn eigen verhaaltje afdraait.

Wellicht volstaat het in jouw geval, om naast je eigen studie, met een 1-dagscursus nog wat aanvullende informatie te krijgen en dan meteen op examen te gaan. Doen!

Maar wil je net iets meer, zoek dan deskundige begeleiding zodat jij je er thuis bij voelt. Zoek een cursus die zich op de cursisten richt, een docent die met brede ervaring jou precies kan aangeven hoe het allemaal in elkaar steekt. Opdat jij precies datgene krijgt waar jij behoefte aan hebt.

Tijd en kosten?

Ja, je bent dan wellicht iets meer tijd kwijt. We praten dan over enkele weken, maar dat is niet langer dan de wachttijd die je hebt als je een theorie-examen gaat aanvragen.

Veel duurder is het zeker niet. Sterker, als je hiermee gewoon de eerste keer slaagt bespaar je zelfs veel geld.

Oriënteer je dus goed op de mogelijkheden en kijk wat het best bij jou past. Want jij moet je er goed bij voelen.

PATH biedt jou een gevarieerd oefenschema waarbij je binnen een maand helemaal klaar bent om veilig de weg op te gaan!

Dat is een leven lang véél waard, toch?!

Bekijk dus de mogelijkheden op de website van PATH